За словами Кравчука, утримувані потребують належного лікування / фото УНІАН

Росія як і раніше не реагує на ініціативи української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі щодо звільнення утримуваних осіб.

Як повідомляє українська делегація для участі в ТКГ у своєму Telegram-каналі, під час сьогоднішніх консультацій ТКГ у форматі відеоконференції глава української делегації Леонід Кравчук закликав звільнити чотирьох громадян України, які перебувають на окупованих територіях.

За його словами, стан здоров'я українців важкий, і вони потребують належного лікування.

Відео дня

Також Кравчук закликав російську сторону розблокувати роботу КПВВ зі свого боку.

Читайте такожСитуація на Донбасі: бойовики обстріляли Лебединське та ЛуганськеКрім того, українська сторона закликала повернутися до повного і всеосяжного режиму припинення вогню, узгодити план розмінування з графіком проведення ремонтних робіт на ключових об'єктах критичної інфраструктури поблизу лінії розмежування і створити безпечні умови для належного функціонування об'єктів, що забезпечують потреби цивільного населення.

"Українська делегація продовжує наполягати на необхідності якнайшвидшого звільнення всіх осіб, утримуваних у зв'язку з конфліктом, і вживає всіх необхідних для цього заходів. На жаль, наші пропозиції та ініціативи поки не зустрічають належної реакції російської сторони", - йдеться в повідомленні.

Вас також можуть зацікавити новини