МАГАТЕ залишить своїх представників на Запорізькій атомній станції / фото Енергоатома

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) залишить своїх представників на Запорізькій атомній електростанції (АЕС).

Про це заявив генеральний директор організації Рафаель Гроссі.

За його словами, за кілька годин роботи на Запорізькій АЕС місії вдалося зібрати "багато важливої інформації". Гроссі також заявив, що він побачив "ключові речі", які хотів побачити.

Відео дня

Оновлено. Як повідомив "Енергоатом" станом на 18:00, Рафаель Гроссі залишив Запорізьку АЕС. Разом із ним поїхала більшість членів делегації.

"Наразі на ЗАЕС залишилися 5 представників місії МАГАТЕ, які розвантажують привезене ними обладнання та продовжать роботу на станції. Очікується, що вони перебуватимуть на Запорізькій АЕС до 3 вересня", – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що місія МАГАТЕ 1 вересня прибула на Запорізьку АЕС.

Як повідомляв УНІАН, на запрошення уряду України МАГАТЕ сформувало місію для візиту на тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію. До її складу увійшли 14 міжнародних експертів.

Місію очолює генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Місія сфокусується на трьох завданнях: фізичний захист; ядерна безпека; гарантії нерозповсюдження ядерних матеріалів.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що Росія намагається зірвати візит місії МАГАТЕ до ЗАЕС, імітуючи бойові дії в Енергодарі та обстрілюючи територію біля АЕС.

При цьому Єрмак підкреслив, що "це саме російські провокації".

Напередодні візиту місії стало відомо, що в результаті обстрілів росіянами майданчика Запорізької АЕС спрацював аварійний захист і відключився працюючий 5-й енергоблок. Окупанти заявили, що Енергодар знеструмлено.