Зараз Путін може хіба що мріяти про морський десант в Одесі, каже експерт / фото wikimedia.org

Наразі Росія не має достатнього обсягу військових ресурсів, аби здійснити нову спробу прорватися до Одеси. Таку думку військовий експерт Владислав Селезньов висловив в коментарі "Еспресо".

"Новий наступ на Одесу буде напряму залежати від ресурсних можливостей РФ. Зараз Росія має таких ресурсів в дуже обмежених кількостях. Тому, щоб там не марив диктатор Путін, в нього немає сьогодні ресурсу для того, щоб наступати на Одесу й узбережжя", - сказав аналітик. 

За словами експерта, не потрібно сприймати як загрозу для Одеси повідомлення про те, що ворог вивів в море усі наявні десантні кораблі. Селезньов зауважив, що агресор зараз не має тієї переваги в усіх військових компонентах, яка потрібна для повторного наступу на приморське місто.

Відео дня

"Сьогодні ворог атакує по всій лінії фронту. Така інформація щодня зʼявляється у звітах Генштабу. Не дивлячись на втрати, окупанти все ж намагаються наступати. Втім для того, щоб цей рух був результативним – має бути тотальна перевага росіян по всіх військових компонентах. Цієї переваги вони сьогодні не мають", – додав він.

Росія вивела в море десантні кораблі

Як писав УНІАН, сьогодні в Силах оборони півдня України повідомили, що Росія вивела в Чорне море п’ять великих десантних кораблів. А загалом вороже корабельне угруповання, розгорнуте в морі, сьогодні налічує 11 кораблів. Серед них фрегат "Адмірал Макаров", споряджений 8 ракетами "Калібр". 

Стверджується, що зараз росіяни відпрацьовують задачі зі злагодження екіпажів кораблів. При цьому кораблі окупантів тримаються у прибережних водах вздовж чорноморського узбережжя РФ.

"Рівень ракетної загрози підвищено. А щодо активності десантних кораблів – це очевидні провокативні дії на тлі вкидів про підготовку десантних операцій в тил ліній оборони України", – запевняють військові.

Вас також можуть зацікавити новини: