У Херсонській області загарбники намагаються зменшити лінію фронту, сказав Олексій Арестович / фото REUTERS

Окупанти не залишають тимчасово захоплену частину Херсонської області, ворог намагається зробити лінію фронту щільнішою, щоб українським військам було важче під час наступу.

Супротивники зрозуміли, що їм не втримати Херсон, розповів радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович в ефірі "Фейгін Live".

"...вони (загарбники - Ред.) трохи зрушили з позицій (в Херсонській області - Ред.) дійсно, тому що їх завдання - зменшити лінію фронту, зробити компактнішою... і при цьому стати на вигідніші рубежі для оборони і зробити оборону щільнішою... тобто важчою для нас при наступі", - поділився він.

Ситуація в Херсонській області під час війни з Росією - найважливіші новини

Армія України унаслідок контрнаступу, про початок якого стало відомо наприкінці серпня, вже звільнила в Херсонській області понад 80 населених пунктів.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що вороги здатні спровокувати повінь, щоб прикрити свій відступ з території регіону.

Супротивники стверджували, що Київ готує удари по мирному населенню і навіть проводили масову "евакуацію".

В українській армії 21 жовтня повідомили, що загарбники намагаються прикрити цивільними переміщення своєї техніки поромними переправами.

У Херсонській обласній військовій адміністрації пізніше поділилися, що ворожа "евакуація" завершилася після того, як українська артилерія дуже потужно відпрацювала - біля Антонівського мосту були вражені баржі та катери, які використовували окупанти.

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил охорони і оборони "Південь" Наталія Гуменюк попередила, що вороги роблять вигляд відступ з правого бережжя Херсонської області, щоб влаштувати провокацію і звинуватити нашу армію в обстрілі мирних людей.

В ISW вважають, що ворог на частині північного заходу регіону, ймовірно, займається створенням умов для контрольованого відступу.

Вас також можуть зацікавити новини: