ЗСУ готові дати відсіч ворогу на Запорізькому напрямку / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Основні війська РФ зосереджені на Донецькому напрямку, але і на Запорізькому напрямку теж є такі ворожі угруповання та підготовлені частини.

Полковник СБУ Роман Костенко заявив в ефірі телеканалу "Еспресо", що ворог формує бригади для наступу одразу на двох напрямках.

"На півдні ворог формує резерви, частину яких підтягнув з правобережжя Херсонщини під час свого відходу. Як для противника, так і для нас - це стратегічний напрямок. Наше завдання - звільнення та розчленування ворожого угруповання на дві частини, а для росіян – це і сухопутний, коридор, і вихід до Азовського моря. Тобто з точки зору оборони ворогу треба тримати південь, тому вони сильно там замінували, тримають угруповання. Але у нас є інформація, що вони планують там і просуватися", - каже Костенко.

Відео дня

Він переконаний, що українське командування знає, як реагувати на загрозу.

"Запорізький напрямок є таким же загрозливим, як і східний, тобто це два стратегічних напрямки для обох сторін, як для нас, так і для ворога. На сході йдуть більш активні бойові дії, бо противник бачить там можливість захопити Бахмут і подати це як якусь перемогу великого міста, таким чином пояснити здачу Херсона. А також ті втрати, які зазнає ворог, теж треба якось їм виправдати. На Запоріжжі ми зараз тримаємо оборону, а стратегічно - готуємо резерви й для оборонних дій, і для перспективи наступальних, якщо складуться відповідні умови", - додав офіцер.

Ситуація на Запорізькому напрямку 

З початку повномасштабної війни проти України Росія захопила більш як половину території Запорізької області. Протягом останніх тижнів окупанти заявляють про наміри просуватися в регіоні і захопити область повністю. 

Водночас аналітики Інституту вивчення війни зауважували, що РФ готується тут до довгострокової оборони. Канадська розвідка теж підтверджує, що війська РФ на цьому напрямку зосереджені на будівництві фортифікаційних споруд.