Taurus можуть знищити російську ППО, радари та Кримський міст / фото wikimedia.org

Російська Федерація могла навмисно розсекретити переговори німецьких генералів, щоб запобігти будь-якій можливості передачі Україні ракет Taurus. Такі снаряди можуть знищити російську ППО, радари та Кримський міст.

"Путіну не все одно, отримає Україна Taurus чи ні. У Росії розуміють, що як би вони не насичували засобами ППО тимчасово окупований Крим, але все одно щось та прилетить і по засобах ППО, і по радарах. Taurus підходять і для першого, і для другого, тобто, щоб бити по засобах протиповітряної оборони, по радарах, а також для знищення Кримського мосту", - розповів військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону.

За його словами, у Росії розуміють, що коли Україна отримає ракети Taurus, ATACMS та інші, то Київ отримає перевагу, а до того ж будуть ще й літаки F-16, що дасть змогу Україні частіше і більше бити по окупантах.

"Вони бояться, що зросте частота таких ударів та інтенсивність, через що вони не встигатимуть боротися з наслідками того, що втрачають", - пояснив експерт.

Також він зазначив, що росіяни навмисно розсекретили переговори німецьких генералів, бо серед них є ті, хто підтримує передачу Taurus Україні, а тепер їх можуть замінити.

Ракети Taurus для України - останні новини

Німецькі депутати неодноразово закликали канцлера Олафа Шольца передати українській армії Taurus. Депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер заявляв, що канцлер не може зважитися на це сам і йому потрібне "зелене світло" від США.

Європарламент закликав надати Україні все необхідне для перемоги у війні, яку почала Росія.

4 березня глава МЗС Німеччини Анналена Бербок закликала уряд "інтенсивно розглянути" потенційне постачання крилатих ракет Taurus Україні, наголосивши, що "факти дуже і дуже ясні".

Вас також можуть зацікавити новини: