Піонтковський заявив, що РФ домагається припинення вогню та переговорів / колаж УНІАН, фото УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Російська Федерація активно домагається припинення вогню, перемирʼя та початку переговорів щодо війни в Україні. Про це свідчать чотири сигнали, заявив політолог Андрій Піонтковський

В ефірі телеканалу FREEДОМ він зазначив, що останнім часом активно поширюються чутки про двійників Путіна, а також смерть російського диктатора. Стає очевидно, що в Кремлі маніпулють сакральністю його особистості. Після цих заяв відбулося кілька подій, які вказують на те, що РФ шукає шлях, щоб почати переговори щодо війни, яку розвʼязала проти України Москва.  

"Крім антисемітизму, я, наприклад, помітив дуже серйозні зміни в політичній сфері. Буквально в останні два-три дні я нарахував чотири сигнали, що виходять від російської влади, які говорять про те, що вони відчайдушно домагаються припинення вогню, перемир’я і переговорів", – додав Піонтковський. 

Відео дня

Так, 27 жовтня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про необхідність якнайшвидшого початку мирних переговорів щодо конфлікту в Україні без попередніх умов. Без дозволу Кремля Лукашенко такі заяви би не робив, переконаний Піонтковський. 

Крім того, 26 жовтня Путін зустрівся з лідером російьскої опозиційної партії "Яблоко" Григорієм Явлінським, і головною темою розмови нібито стала необхідність укладення "угоди про припинення вогню в Україні".

Третім сигналом, за словами Піонтковського, є заява міністра оборони РФ Сергія Шойгу на форумі "Сяншань" у Китаї.

"Шойгу абсолютно несподівано сказав, що вже дозріла можливість обговорення постконфліктної ситуації в Україні та співіснування разом із Заходом", – пояснив він. 

До переліку цих сигналів також можна зарахувати й опитування російського центру вивчення громадської думки "Левада-центр", де говориться про те, що росіяни не підтримують війну проти України, а також наголошується на падінні рейтингу російського диктатора.

"Центр вивчення громадської думки "Левада-центр", який не пікне жодної цифри без санкції Кремля, заявив, що 70% населення Росії схвалили б припинення війни, а 30% з них – навіть якби це означало повний відхід з окупованих територій. Значить, потрібно було Кремлю повідомити, що рекордно впала підтримка Путіна", – резюмував Піонтковський.

Війна в Україні: це варто знати

Генштаб ЗСУ повідомив, що протягом доби, 2 листопада, російські окупаційні війська намагалися настпати відразу на кількох напрямках: Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському, Шахтарському, Мар’їнському та Запорізькому. На передовій відбулося 38 бойових зіткнень. 

Водночас українські захисники продовжують завдавати великих втрат противнику. Так, на Таврійському ворожі втрати склали 360 осіб. Також було знищено 40 одиниць ворожої техніки, в тому числі російський штурмовик Су-25

Тим часом видання TIME опублікувало матеріал, в якому зазначається, що для розмінування українських територій із використанням звичайних методів і ресурсів знадобиться 757 років. Через вторгнення РФ Україна стала найбільш замінованою країною світу, випередивши Сирію та Афганістан. 

Вас також можуть зацікавити новини: