Українські бійці стримують ворога на фронті / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники 2 листопада найбільше намагалися наступати на Мар'їнському напрямку, але атаки ворога відбито Силами оборони України. Про це йдеться в Оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ у соціальній мережі Facebook.

"Протягом доби відбулось 38 бойових зіткнень", - йдеться у зведенні.

Війна в Україні - ситуація на напрямках 2 листопада

Звітуючи про ситуацію на фронті по напрямках, у Генштабі зазначили:

Відео дня
  • На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області. У цій місцевості українські воїни відбили 5 атак. Противник завдав авіаційних ударів поблизу Петропавлівки, Курилівки та Піщаного Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Синьківка, Кислівка, Берестове Харківської області.
  • На Лиманському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах Серебрянського лісництва, Виїмки та Спірного Донецької області. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед них Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Серебрянка, Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку ворог 6 разів безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Також вів безуспішні штурмові дії біля Південного Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Кліщіївки та Південного Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Кліщіївка, Курдюмівка, Біла Гора, Часів Яр Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Сєверне та Тоненьке Донецької області, де Силами оборони відбито 5 атак. Завдав авіаційних ударів неподалік Новобахмутівки та Авдіївки Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Новокалинове, Степове, Авдіївка, Первомайське Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Мар’їнки Донецької області. У цій місцевості Сили оборони відбили 18 атак. Також противник завдав авіаційного удару в районі Мар'їнки. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилось близько 10 населених пунктів Донецької області, зокрема, Красногорівка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка.
  • На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районі Старомайорського Донецької області. Завдав авіаційних ударів в районах Водяного та Старомайорського. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема, Водяне, Вугледар, Пречистівка, Урожайне Донецької області.
  • На Запорізькому напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області. Завдав авіаційних ударів біля Новоданилівки та Роботиного Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Малинівка, Чарівне, Роботине, Малі Щербаки, Кам’янське Запорізької області.

Крім того, на Херсонському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Республіканець, Антонівка, Новокаїри, Придніпровське, Тягинка Херсонської області. Ворожих артилерійських обстрілів зазнали Антонівка, Херсон, Станіслав, Берислав, Веселе, Широка Балка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у зведенні.

Як повідомляв УНІАН, за добу авіація ЗСУ завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Вас також можуть зацікавити новини: