Росія посилила присутність у морі / фото wikimedia.org

Керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону заявила, що Росія готує черговий ракетний удар по Україні

Вона зазначила, що вчора росіяни вивели фрегат "Адмірал Макаров" на бойове чергування у Чорному морі, а пізніше вночі до нього доєднався фрегат "Адмірал Ессен".

"Тобто два фрегати, спорядження яких може сягати 16 "калібрів" знаходяться на бойовому чергуванні. Це надзвичайно високий рівень ракетної небезпеки з моря", - наголосила Гуменюк.

Відео дня

Вона нагадала, що "Калібри" це високоточна зброя, яка може "досягати" всієї території України і тому треба бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги.

"Те, що вони почали виводити ракетоносії може свідчити про підготовку наступного ракетного удару – буде він точковий чи масований навіть не так принципово, тому, що ми спостерігаємо, що відповідну активність ракетну ворог намагається тримати", - наголосила Гуменюк.

При цьому додала, що Росія "створює системне" напруження для систем ППО.

"І це свідчить про те, що вони обізнані, що вона посилена і намагаються знайти способи як її обійти", - додала керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня.

За її словами, мала задіяність "Калібрів" під час останніх ракетних атак свідчить, що в окупантів все ж таки є складності з логістикою та інфраструктурою забезпечення завантаження і розвантаження, обслуговування всього, що пов’язано з цим видом озброєння. 

Ракетні обстріли України

Як повідомляв УНІАН, армія РФ не застосовувала ракетоносії у Криму під час останніх масованих атак. 

Прес-секретар Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зазначав, що проблеми з логістичним забезпеченням Чорноморського флоту можуть бути основною причиною того, чому окупанти в останні масовані атаки по Україні не використали свої морські ракетоносії з акваторії окупованого півострова Крим.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко заявив, що під час останнього масованого обстрілу ворог дещо змінив підхід. Окрім Києва, ракети також летіли на інші українські міста, було розосередження. 

Вас також можуть зацікавити новини: