Оксана Корчинська закликає українців мати за плечима курси тактичної медицини  / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото ua.depositphotos.com

Триває третій рік повномасштабної війни з Росією і чи не кожного дня країна-терорист скидає на голови людей бомби зі снарядами. Чи можна в такий час розраховувати на швидку допомогу?

Фронтова волонтерка Оксана Корчинська в ефірі Espreso застерігає, суспільство має бути більш свідомими до себе та свого оточення. Як мінімум, кожний з нас має мати за плечима курси тактичної медицини та розуміти, що слід покласти в аптечку кожній родини, кожному будинку, який може стати наступною ціллю РФ.

"Я звертаюся до всього населення України. Шановні громадяни, війна йде повномасштабна понад два роки, а взагалі 10 років, будь ласка, проходьте елементарні курси із тактичної медицини - це одна доба занять і кожна українська домівка повинна мати аптечку", - акцентувала вона.

Відео дня

Українка каже, що фронтові волонтери та бойові медики - це переважно люди без фахової медичної освіти. Вони теж пішли шляхом курсів тактичної медицини. Тому кожний, хто вважає, що це не про нього та сумнівається, має зрозуміти - це слід зробити хоча б для себе.

У багатьох вдома  немає турнікета, тампонади, перев'язки та якихось абсолютно елементарних речей, які знадобляться, якщо станеться щось погане, зауважила жінка.

Вона акцентувала, що не завжди швидка може приїхати вчасно на виклик. Але кожний має знати, як використати дорогоцінний час для першої допомоги. 

"Від вас, від кожного залежить чи ви можете врятувати своє життя, тому що поки доїде до вас швидка - це час, а ви можете врятувати життя собі та своїм близьким", - сказала вона.

Волонтер радить піти на практичні курси, подивитися рекомендації MARCH, звернути увагу на навчення, які є зараз в мережі. Хоча, на її думку, ліпше отримувати ці знання на очних уроках. 

Корчинська нагадала, що в Ізраїлі люди вже давно переосмислили своє відношення до цього питання. Адже там теж війна. "Українці так само повинні це робити - це їх життя і наша безпека", - вважає вона.

Росія посилила ракетні удари по Україні - причина

В ефірі телемарафону керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк пояснила, чому Росія показово збільшила кількість ракетних ударів по Україні весною. Як відомо, цього тижня українці пережили два масовані удари - день за днем поспіль. Вчора окупанти зранку влучили по ДніпроГЕС. Міністр енергетики Галущенко вважає, що це буде не остання подібна атака.

Як каже Гуменюк, плани РФ дещо порушило знищення винищувачів (їх у чималій кількості ліквідували ЗСУ за останній час). Наприклад, втрата літака А-50 змусила ворога змінити тактику.

Вас також можуть зацікавити новини: