Що відбувається в Харкові сьогодні? / фото УНІАН, Андрій Марієнко

Із самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну від атак окупантів страждає Харків та область.

УНІАН у режимі онлайн розповідає, що відбувається в Харкові та області сьогодні, 11 травня:

21:53 Повідомляють про вибух у Харківській області. Почалася пожежа. Уточнюємо інформацію. Люди тільки почали повертатися додому.

Відео дня

21:30 Харківська область: українські військові при контрнаступі відвернули російські сили, аби суміжні підрозділи виконали штурмову операцію. Декілька підрозділів ЗСУ з кількох флангів здійснили імітацію настання операції, щоб відвернути на себе увагу. В результаті, за словами військових, вдалося знищити кілька бойових одиниць та біля взводу особового складу військ РФ.

20:15 Генштаб повідомляє про відключення окупантами стільникового зв'язку на захоплених територіях Харківської області

Цей крок викликаний прагненням окупантів перешкодити передачі інформації про пересування російських військ місцевими жителями, пояснюють у ДШУ.

19:22 Сьогодні "95 Квартал" відвідав Харків і дав концерт! Кошовий, Пікалов і співак Козловський розважали людей на станції метро "Південний вокзал".

19:05 У ході успішних дій підрозділів Збройних Сил України звільнено населений пункт Розплідник Харківської області, — Генштаб ЗСУ

18:26 Морські котики, які прибули з Харкова до одеського дельфінарію разом із дельфінами. Їм надали окремі басейни, де вони можуть проводити час разом. Нові жителі перебувають під наглядом ветеринарів та тренерів, мають відмінний настрій та самопочуття.

16:23 У Харкові зловили зрадника з-поміж правоохоронців. Він з початку повномасштабного вторгнення передавав ФСБ РФ відомості про військову техніку ЗСУ, блокпоста, місця розташування підрозділів силових структур в області. Крім того, у службовому автомобілі зрадника виявили арсенал незареєстрованих боєприпасів. Тепер йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ⚖️

15:41 У районі Ізюма доблесні військові 95-й ОДШБр із польського ПЗРК "Перун" збили вертоліт орків Ка-52. "Мінус понад 16 млн доларів", - зазначили військові. Саме стільки коштує цей російський гелікоптер. Про долю пілотів-окупантів поки що нічого невідомо

15:31 На Харківщині до трактора влетіла ракета: тракторист дивом вижив. У Харківській області трактор, який працював у полі, потрапила ракета, випущена з російського літака, повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в області. Від трактора нічого не залишилося, а 26-річного трактора з численними опіками та пораненнями ніг було доставлено до лікарні. Тепер може сміливо відзначати свій другий день народження, коли його мало не "денацифікували"

15:05 ЗСУ зупинили наступ росіян. У районах Харкова та Ізюму, а також на Херсонському та Мелітопольському напрямках ворог перейшов до оборони

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Окупанти можуть спробувати взяти під контроль території Одеської, Миколаївської та частково Запорізької областей.

❗️ Ворог не відмовився від намірів прокласти сухопутний "коридор" до Придністров'я та захопити Київ

13:29 На Ізюмському напрямку (в районі н.п. Кам'янка - Довгеньке - Сулигівка) окупанти застосували хімічні боєприпаси невідомого походження (схоже на хлор) проти наших захисників. Симптоми: втрата свідомості, блювота, ядуха.

12:52 В Харків починають повертатися люди.

12:19 Завдяки успішним діям ЗСУ та звільненню низки населених пунктів у Харкові зараз відносно тихо. Ворог завдає основних ударів по населених пунктах області.

11:12 Український контрнаступ на півночі Харкова просунувся — Інститут вивчення війни. Продовжено контрнаступ на північ від Харкова, українські війська наблизилися до кордону з Росією в межах 10 км. Окупантів відтісняють до кордону Росії, звільнено кілька населених пунктів на північному сході від Харкова. Водночас російські операції навколо Ізюма залишаються в безвиході.

10:03 Вранці 11 травня російські окупаційні війська завдали ракетних ударів по Слов'янську. Загиблих та травмованих немає.

09:13 Де отримати гуманітарну допомогу в Харкові 11 травня. Адреси центрів видачі "Укрпошти" та "Нової пошти", які працюватимуть сьогодні, дивіться на карті. Гуманітарна допомога у цих відділеннях надається безкоштовно. Раз на місяць кожен житель Харківської області може отримати продуктовий набір. Просимо не створювати черги, це може бути небезпечно. Нагадаємо, в регіоні працює "гаряча лінія", з питаннями щодо гуманітарної допомоги телефонуйте: 0800 301 415.

05:19 Тривогу скасували

05:05 У місті знову було оголошено загрозу з повітря

03:21 Повітряну тривогу скасували. Вона тривала майже дві години.

01:41 У Харкові оголосили повітряну тривогу.

01:31 Радник голови ОПУ Олексій Арестович зазначив, що українські військові постійно зривають плани військових РФ збудувати переправу через річку. В одному із сіл на Сіверському Дінці на Харківщині з'явилася нова "Чорнобаївка".

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що Збройні сили України поступово відтісняють російських окупантів від Харкова.

Раніше повідомлялося, що у звільненому від окупантів селі Циркуни Харківської області дві жінки підірвалися на розтяжці, яку залишили окупанти.

Вас також можуть зацікавити новини: