Данілов прокоментував ситуацію у Росії / УНІАН

У засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина є спільники у Кремлі. Він не самостійно приймав рішення щодо спроби перевороту у Росії.

"У Пригожина обов'язково є спільники, які знаходяться в Кремлі. Він не самостійно приймає рішення, він не самостійно рухається в процесах. Інша справа - вони зараз подивляться, як будуть розгортатися події, і тоді вони будуть максимально задіяні", - заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

Він також звернув увагу, що російські військові не чинили супротив вагнерівцям.

Відео дня

"Я маю сказати, що військові не чинять супротив бойовикам "Вагнера", більш того, місцеві мешканці надають їм воду та їжу, безкоштовно їх заправляють. Тобто процеси в Росії набирають обертів", - додав Данілов.

За словами секретаря РНБО, за Пригожиним стоять потужні люди з високими званнями та високими посадами.

"Зараз не хотілось би в ефірі розповідати хто це - Суровікін, чи хтось інший. Повірте, Пригожин самостійно не може приймати таких рішень, він не самостійна фігура. Те, що за ним стоять потужні люди з високими званнями та високими посадами - це вже ні для кого не секрет", - додав він.

Спроба повстання у Росії - що відомо 

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 червня за наказом Пригожина війська ПВК "Вагнера" пішли на Москву й навіть взяли під контроль Ростов та Воронеж. Президент Росії Володимир Путін назвав такі дії зрадою.

Уже ввечері Пригожин сказав, що, розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролита російська кров з однієї зі сторін, він розвертає свої колони і йде в польові табори. Зазначається, що Пригожин провів переговори з білоруським диктатором Олександром Лукашенком.

За даними ЗМІ, Кремль пішов на деякі поступки ПВК. Російська влада пообіцяла Пригожину і його найманцям певні "гарантії безпеки", а також  "вирішити питання" міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Вас також можуть зацікавити новини: