В ОП зазначають, що українські захисники готові до великої кількості російських військових / facebook.com/MinistryofDefence.UA

В Україні не планують оголошувати додаткову мобілізацію на тлі фейкових "референдумів" на тимчасово окупованих територіях.

Про це заявив радник глави офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю німецькому виданню Tagesschau..

"На відміну від Російської Федерації, ми прагматична країна – і дивимося на математику війни. Ми точно знаємо, де і скільки людей має бути. Ми беремо до уваги підготовку та моральний дух. Ми вже створили резерви через систему територіальної оборони і будемо активно використовувати ці резерви. Ми не плануємо сьогодні оголошувати додаткову мобілізацію. У нас є все і ми готові до більшої кількості російських військових", – сказав Подоляк.

Відео дня

Мобілізація в Росії

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про мобілізацію російських військовослужбовців, що перебувають у запасі. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу тоді заявив, що мобілізувати планують близько 300 тис. осіб.

Експерти відзначають, що навіть ця обмежена мобілізація буде дуже непопулярною серед частини російського населення, і Путін бере на себе значний політичний ризик в надії створити необхідну бойову міць. Також наголошується, що цей крок фактично є визнанням, що Росія вичерпала запас добровольців, які готові воювати в Україні.

Президент України Зеленський підкреслив, що злочинна мобілізація, оголошена в Росії,– це не тільки продовження страждань українців, а це і удар по корінних народах Криму, Дагестану, Кавказу, Сибіру.

Громадянам РФ масово відмовляли у в'їзді на грузинську територію.

25 вересня відразу в декількох регіонах Росії почалися масові протести проти мобілізації зокрема, в Дагестані, Кабардино-Балкарії і Якутії. За повідомленнями ЗМІ, основний склад протестувальників складали жінки-матері і дружини чоловіків, яким прийшли мобілізаційні повістки.

За даними розвідки Британії, Росія може відправити на лінію фронту у війні проти України мобілізованих з мінімальною військовою підготовкою.

Вас також можуть зацікавити новини: