Багато українців не розуміють , що таке війна / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Українцям, яких ще не мобілізували, потрібно скористатися наявним часом для підготовки до війни. Захищати Україну будуть усі.

"У моєму підрозділі ніхто не зізнавався, що "мене спіймали і привезли". Я впевнений, що такі є, але вони не хочуть про це говорити. У них змінюється ставлення відразу, тому що ми дійсно намагаємося працювати, все врахувати і думаємо про своїх хлопців - намагаємося всім, чим можемо, забезпечити. Тому таких випадків, щоб хтось приїхав і сказав: "Це не моє" - ні, не було", - розповів військовослужбовець з 56 бригади Збройних сил України Сергій Гнезділов ("Піночет") пише Hromadske.

За його словами, багато українців не розуміють, що таке війна, а їм вже треба готуватися.

Відео дня

"Мені якось вдалося поїхати на 10 днів у відпустку. На п'ятий день, напевно, вже хотілося назад, тому що є якесь нерозуміння. Мало того, іноді задають недоречні питання: "Ти вбивав?", "А, коли війна закінчиться?", "А "Джавеліни" були?" Я думаю, що у тих, хто вдома, вибору немає - рано чи пізно вони підуть. Просто хочеться, щоб вони це розуміли і використовували час, який у них зараз є, на підготовку - як мінімум нехай качають ноги і спини", - зазначив військовий.

При цьому він вказав, що ті, хто думає, що може домовитися з росіянами, то будуть зрадниками і з нашого боку, і для росіян.

"Як я знаю зі своїх джерел, то на Запоріжжі для людей, які перейшли на бік Росії, зокрема це поліцейські, Путін видав указ: по три місяці в окопи всіх примусово. Зрадив тут - зрадиш і там. Якщо у тебе панічний страх, то ти можеш якийсь інший внесок зробити в нашу спільну перемогу. Я не знаю, які можуть бути переговори після того, що вони зробили", - пояснив Гнезділов.

Також він розповів, що військові мріють тільки про відпустку.

"Звичайно, намагаємося відпускати хлопців додому, щоб трохи відпочивали. Деякі повертаються, деякі - ні. Звичайно, ми боремося з цим, намагаємося повернути людину, вийти на зв'язок з сім'єю, намагаємося переконати: "Друг, подумай про сім'ю, тому що наслідки будуть - не зараз, але будуть, і від них, в першу чергу, буде страждати твоя сім'я", - підсумував "Піночет".

Мобілізація в Україні - останні новини

Наприкінці 2023 року Кабмін подав до Верховної Ради законопроект про мобілізацію. В урядовому документі знайшли багато недоробок і в підсумку його відкликали. Пізніше в Міноборони повідомили, що вже підготували нову редакцію проекту закону про мобілізацію.

Напередодні в Раді пояснили, яким має бути новий закон про мобілізацію. За словами заступника Голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, новий документ буде збалансований і більш сфокусований на мотиваційній частині для тих, хто має бути мобілізований.

Вас також можуть зацікавити новини: