Світан оцінив шанси окупантів на вихід на адмінкордони Донеччини / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Російські окупаційні війська ніколи не зможуть вийти на адміністративні кордони Донецької області. Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Роман Світан. 

"Вийти на адміністративні кордони Донецької області – не в цьому тисячолітті точно для росіян. Вони втратили цю можливість минулого року, її в них практично і не було. Хоча якби в минулому році вони не почали широкомасштабний наступ на двох тисячах кілометрів лінії фронту, то, можливо, тими силами, які вони мали в минулому році, на початку, змогли б вийти на кордони Донецької області. Це вже можливість для них втрачена. Втрачена назавжди", – наголосив Світан в ефірі "Еспресо".

За словами військового експерта, в російській окупаційній армії недостатньо ресурсів для великого наступу.

Відео дня

"Ті сили, які росіяни мають, вони можуть застосувати для спроби видавлювання наших військ, видавлювання наших підрозділів з перших ліній оборони. Припустимо, до другої лінії оборони, потім до третьої, але не більше цього. Нестача сил та засобів їм не дає такої можливості. Тому найближчим часом ми будемо бачити збільшення в арифметичній прогресії кількість певних хвиль наступів якраз до видавлювання по лінії фронту від Вугледара та до Купʼянська. Ця прогресія залежить від швидкості заходу біля 100 тисяч осіб, які залишилися, – російських мобілізованих, яких вони готували впродовж декількох місяців, і зараз вони заходять в основному на Донбас", - пояснив Світан.

Ситуація на Донеччині

Вранці 8 лютого Генштаб ЗСУ повідомив, що противник, намагаючись взяти під повний контроль Донецьку та Луганську області, продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінна, Бахмут, Авдіївка, Опитне, Мар’їнка і Вугледар.

Запеклі бої точаться і довкола Бахмута. Там прикордонники ліквідували російських окупантів, які планували атакувати позиції українських військових.

При цьому, голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко не виключив "будь-які" сценарії у питанні щодо можливої окупації Бахмута російськими військами. 

Вас також можуть зацікавити новини: