Черник пояснив, у чому полягатиме складність деокупації Донеччини / кадр з відео

Російські окупанти досі не захопили всю територію Донбасу, тому що він серйозно укріплений. Проте і ворог доклав зусиль та "залив бетоном" окуповану територію Донеччини, наголосив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник. 

"Донбас укріплений. Маленьку Авдіївку вони (росіяни) брали 10 років, не шкодуючи свого солдата. Особливо останні чотири місяці. Вони втратили 748 БМП, 364 танки та більше 15 тисяч убитими. Радянський Союз в Афганістані за всю війну 15 тисяч убитими втратив. А тепер дивимося зворотньо – вони Донеччину укріпили, залили все бетоном. Залізничні вагони 50-тонні закопали в землю, обладнали капоніри, доти з них і тому подібне. Як це проходити?! Є сценарій – рівняти Донецьк із землею, як свого часу британці з американцями зрівняли Гамбург", – сказав він в інтервʼю, опублікованому на YouTube-каналі "Львівич".

Тоді на Гамбург "висипали 9 тисяч тонн бомб", додав експерт. 

Відео дня

"Ми собі уявляємо, що таке відбувається з Донецьком?! А якщо цього не відбувається, то як їх звідти вибивати? Дійсно, може бути жест доброї волі, сипеться путінський режим – допускаю таке – і наступні доходять до висновку "відходимо з України". Хоча це скоріше фантастичний сценарій, а не реальність, бо московити на нас всі однаково дивляться як на свою територію – без варіантів", – зауважив Черник. 

Війна в Україні: важливі новини

Російські окупанти продовжують спроби захопити Часів Яр Донецької області. У пʼятницю, 17 травня, українські захисники відбили черговий ворожий штурм міста – спалили бронетехніку й розбили сили окупантів. 

Крім того, українські військові збили черговий ворожий літак. Бійці 110-ї окремої механізованої бригади "приземлили" російський Су-25 – його рештки "дотлівають в одній з донецьких посадок".

Вас також можуть зацікавити новини: