Експерт сказав, де окупанти можуть спробувати відкрити новий фронт / колаж УНІАН, фото facebook.com/musiienkoua, ua.depositphotos.com

Російські окупанти можуть спробувати відкрити новий фронт та атакувати Харківщину. Йдеться про Куп’янський напрямок.

Таку думку висловив військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону. За його словами є ознаки того, що росіяни до цього готуються.

"В Бєлгородські області є підготовка, є на Куп’янському напрямку, є підготовка на Луганщині. Очевидно, що ворог демонструє наміри, скоріш за все, пробувати з Бєлгородської області в бік Харкова проводити охоплюючий удар. Це не безпосередньо прямо в лоб на Харків, але охоплюючий. Це значить, що вони будуть пробувати розширюватись флангами і перекривати логістику безпосередньо до Харкова і до північної частини Донеччини", – пояснив Мусієнко.

Відео дня

Експерт наголосив, що про ці плани відомо, там є лінії укріплень і оборони. Українські сили готуються протидіяти наступу росіян.

Що відбувається на фронті

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин інформував, що ситуація на загострилася по всіх ділянках на лінії зіткнення, найгарячіше на фронті на  Новопавлівському, Бахмутському та Авдіївсьому напрямках. Проте російські війська значно збільшили активність на Лиманському напрямку, там було 14 безуспішних ворожих атак. Також минулої доби російські окупанти суттєво активізувалася на Куп’янському напрямку, здійснивши 10  штурмів, які відбили українські захисники.

Також складна ситуація довкола міста Часів Яр Донецької області, але Сили оборони контролюють обстановку. В ОСУВ "Хортиця" зазначили, що в населеному пункті немає російських окупантів немає.

Ворог намагається обійти місто Часів Яр по флангах через населені пункти Богданівка та Іванівське, але тактичного успіху в цих населених пунктах окупанти не мають. Додатково росіяни безуспішно штурмують Андріївку та Кліщіївку.

Вас також можуть зацікавити новини: