Війська РФ хочуть оточити українських захисників на Донбасі / фото REUTERS

Російські окупанти хочуть оточити українські війська в районі Лисичанська та Сєвєродонецька.

Про це під час брифінгу сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

На Харківському напрямку, зазначив він, ворог намагається утримати захоплені ним рубежі та веде вогонь з артилерійських систем. Зокрема було здійснено обстріл в районі Дементіївки, яка знаходиться на північ від Харкова.

Відео дня

На Слов'янському напрямку українські війська відбивають наступ російських підрозділів. Артилерійський вогонь ворог веде поблизу лінії зіткнення в районі Ізюма.

"Інтенсивні бойові дії тривають на Лиманському, Сєвєродонецькому і Бахмутському напрямках. Основна мета російських окупантів – оточити наші війська в районі Лисичанська і Сєвєродонецька", – наголосив речник МОУ.

На Бахмутському напрямку, додав він, українські захисники стримують наступ російських військ, які намагаються оволодіти новими рубежами в районі Попасної.

"На Курахівському напрямку наші війська дають відсіч противнику, який за підтримки артилерії та авіації намагається наступати в напрямку Новомихайлівки у 10-ти кілометрах на південь від міста Мар'їнка", – повідомив Мотузяник.

На Криворізькому та Херсонському напрямках, зазначив він, окупанти ведуть артилерійський вогонь у бік позицій українських військ і намагаються обладнати другу лінію оборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міноборони РФ оголосили про швидке "звільнення "ЛНР" та відрапортували про "розширення контролю над територіями Донбасу".

Вас також можуть зацікавити новини: