За словами військового, Україна може опинитися у ситуації, коли не буде кому воювати / колаж УНІАН, фото Бригада "Рубіж", 241 обр Сил ТрО ЗСУ

Російські війська, які мають добре забезпечення, завдають ударів по українських позиціях на фронті. Ворожі винищувачі бомбардують українських військових, скидаючи планерні бомби, які запускаються далеко за лінією фронту, куди не може дістати українська ППО. За словами офіцера артилерії на сході України, втрати ЗСУ будуть зростати, адже неможливо повною мірою відповісти на вогневу силу ворога. 

"Без артилерійських боєприпасів кожен фронт приречений. У якийсь момент ми опинимося в ситуації, коли ніхто не зможе захищати фронт, коли всі будуть або вбиті, або поранені. Це означатиме "втрату позицій і розвал фронту", - попередив офіцер для видання DW на умовах анонімності. 

З такою думкою погоджуються й військові експерти та аналітики.

Відео дня

"Росіяни тиснуть на свою перевагу і повільно, але впевнено просуваються на кількох ділянках фронту. З початку цього року російські війська захопили понад 360 квадратних кілометрів - територію розміром з Детройт", - зазначив раніше Фредрік Каган з Інституту вивчення війни (ISW) у своєму блозі.

Також у виданні нагадали, що українські пілоти навчаються на винищувачах F-16 значно довше, ніж передбачалось. За словами командувача Збройних сил США у Європі Крістофера Каволі, українці часто мають проблеми з англійською мовою, а також він занепокоєний тим, що відбувається на українському фронті. 

"Я не можу передбачити майбутнє, але я можу робити прості розрахунки. Виходячи з мого більш ніж 37-річного досвіду служби в армії США, якщо одна сторона може стріляти, а інша не може стріляти у відповідь, то програє та сторона, яка не може стріляти у відповідь", - наголосив він під час виступу перед Комітетом з питань збройних сил Палати представників Конгресу США 10 квітня.

Крім того, у DW навели слова головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який повідомив, що РФ зосередилася на тому, аби "прорвати нашу оборону на захід від Бахмута, отримати доступ до каналу Сіверський Донець-Донбас, захопити населений пункт Часів Яр і створити умови для подальшого просування в район великого Краматорська".

"Часів Яр розташований на пагорбі зі стратегічною перевагою для українських сил. За словами Сирського, Путін наказав військам захопити населений пункт до 9 травня, коли російський президент відзначає річницю перемоги СРСР над нацистською Німеччиною", - розповіли у матеріалі.

Своєю чергою німецький експерт Ніко Ланге заявив, що Україні не вдасться "утримати лінію фронту на сході, тому вона може лише затримати атаки РФ". 

Український офіцер підсумував, що вирішальним фактором, на його думку, є те, чи зможе він разом зі своїми побратимами отримати боєприпаси та іншу зброю, й наскільки швидко це відбудеться. 

Ситуація на фронті: останні новини

Військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко заявив, що плацдарм ЗСУ у Кринках не розширюється, проте й окупанти не можуть витіснити звідти українські сили. За його словами, ситуація на лівобережжі Дніпра у Кринках є стабільно важкою.

"Тому що, по-перше, на сьогоднішній день це погодні умови, які склалися. Вони не дуже сприяють. По-друге, там дуже мало місць, де можна взагалі фактично сховатися", - зауважив Мусієнко.

Також він розповів, що російські окупанти у травні-червні лізтимуть у пастку, адже українські військові отримають допомогу. 

"Вони ж зараз теж на межі воюють. Вони воюють на межі своїх наступальних можливостей. Вони використовують все", - наголосив Мусієнко. 

Вас також можуть зацікавити новини: