24 липня відбувся черговий етап заводських випробувань високоточної системи залпового вогню "Вільха-М" / прес-служба РНБО

В Одеській області відбувся черговий етап випробування ракет реактивної системи залпового вогню "Вільха" зі збільшеною дальністю ураження.

Читайте такожКомандувач СЗГ: екіпіровка нашого бійця коштує $15 тисяч, американського – до $100 тисяч

Як повідомили УНІАН у прес-службі Ради національної безпеки і оборони України, заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос взяв участь у перевірці технічних рішень та результатів ураження цілей на максимальній дальності.

"Стрільби відбулися успішно", - заявив заступник секретаря РНБО.

За словами Кривоноса, РНБО ухвалила ряд рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння та постачання нових ракет для реактивних систем залпового вогню.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2016 року українські військові провели успішні випробування нового ракетного комплексу "Вільха", створеного на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Смерч". Головним розробником цієї ракети виступає київське КБ "Луч". У грудні того ж року Кабінет міністрів збільшив термін здійснення передоплати для робіт з реалізації проекту нового ракетного комплексу "Вільха" до двох років.

Навесні 2018 року на півдні Одеської області відбулися державні випробування ракетного комплексу, після чого тодішній президент України Петро Порошенко поставив завдання в 2018 році почати його серійне виробництво.

Реалізація проекту зі створення ракетного комплексу "Вільха" і запуск ліній з його серійного виробництва обійшлися майже в 1 млрд грн.