Японія починає працювати над заміною для своїх Mitsubishi F-2 / фото af.mil / Marine Cpl. Ashleigh Bryant

Міністерство оборони Японії ухвалило рішення про ранній старт програми розробки стелс-винищувача нового покоління для своїх Повітряних сил самооборони.

Читайте такожЗ'явилося відео польоту нового російського ударного безпілотника "Охотник" у парі з винищувачем

Як повідомляє N+1, посилаючись на японського мовника NHK, фінансування проекту хочуть почати вже з нового фінансового року, який настане у квітні 2020 року. Спочатку планувалося, що проект може стартувати до 2023 року включно.

Відео дня

Обсяг фінансування проекту поки не визначений.

Нагадаємо, в лютому влада Японії ухвалили рішення про розробку нового винищувача, який має замінити застарілі Mitsubishi F-2 в 2030-х роках. До проекту будуть залучені національні компанії, причому головним розробником найімовірніше буде призначений концерн Mitsubishi Heavy Industries.

До участі у проекті можуть бути допущені іноземні компанії, включаючи британську BAE Systems і американські Lockheed Martin, Boeing і Northrop Grumman. До проекту влада пред'являє кілька вимог, включаючи відносно невеликі витрати, отримання технологій винищувачів нового покоління і високий модернізаційний потенціал F-3.

Проект розробки винищувача F-3 оцінюється в 40 мільярдів доларів. На програму розробки, за оцінкою міністерства оборони Японії, потрібно близько 15 років.