Зокрема, окупанти провели масштабні бойові пуски і стрільби з ракетних комплексів "Іскандер" / Фото defence.ru

Понад вісім тисяч російських військовослужбовців провели навчання з бойовими та електронними пусками ракет і стріляниною на 30 полігонах, у тому числі і на території окупованого Криму.

Читайте такожРосійські Су-30СМ провели бойові пуски ракет над окупованим Кримом

Про це повідомила прес-служба Південного військового округу Міноборони Росії.

Відео дня

Ракетники і артилеристи виконали бойове злагодження взводів, батарей і дивізіонів. Для переміщення військ були задіяні залізничні ешелони, а велика частина техніки в складі колон здійснила марші по дорогах загального користування і по пересіченій місцевості.

На заключному етапі навчань пройшли масштабні бойові пуски і стрільби з ракетних комплексів "Іскандер", "Бал", "Бастіон", реактивних систем залпового вогню "Торнадо-Г", "Ураган", самохідних гаубиць "Мста-С", "Акація", "Гвоздика", самохідних знарядь "Нона" та інших систем.

Так, в Астраханській, Ростовській, Волгоградській областях, Краснодарському і Ставропольському краях, республіках Північного Кавказу, на територіях російських військових баз в Абхазії, Вірменії та Південній Осетії, а також в окупованому Криму задіяли близько трьох тис. одиниць ракетно-артилерійського озброєння.

Як повідомляв УНІАН, через Кримській міст знову пересувається військова техніка. Раніше тут була зафіксована колона вантажівок КамАЗ, а тепер через міст перевозять бойову авіацію.