МіГ-29 з ракетами ADM-160 MALD / колаж УНІАН, фото The War Zone

Нова фотографія підтверджує використання старого радянського МіГ-29 у якості платформи для запуску приманок ADM-160 MALD, про ймовірне застосування яких на фронті вже давно пишуть ЗМІ. Про це повідомляє The War Zone.

На представленому фото можна бачити одномісний МіГ-29, який виконує політ на низькій висоті. Ракети ADM-160 MALD встановлені на двох пілонах, розташованих під крилами винищувача.

Ніяких інших ракет або бомб літак не несе, хоча між повітрозаборниками прикріплений зовнішній паливний бак. Дата і місце фотографії невідомі.

Відео дня

"Ми також детально дослідили, який саме внесок MALD робить в українські військові зусилля. Працюючи на невеликому турбореактивному двигуні, ця зброя літає за заздалегідь запрограмованими маршрутами, в тому числі зависаючи над цільовими районами. Таким чином, вони можуть відволікати і збивати з пантелику російську протиповітряну оборону, надаючи українським ракетам більше шансів досягти своїх цілей", - розповіли у виданні.

ADM-160 MALD - довідка

ADM-160 MALD (Miniature Air Launched Decoy) є ракетою-приманкою, обладнаною системою РЕБ. Її розробили у Сполучених Штатах Америки. Це фактично невелика авіаційна крилата ракета, носіями якої виступає багато західних літаків. Від бойових ракет її відрізняє використання спеціального корисного навантаження у вигляді засобів постановки перешкод.

MALD може імітувати різні повітряні цілі. Використання приманки у поєднанні з бойовими ракетами, такими як Storm Shadow, може суттєво підвищити ефективність подолання російської ППО завдяки перевантаженню останньої.

Україна отримує нове авіаційне озброєння

Раніше стало відомо, що Франція передала Києву нові керовані авіабомби AASM і Збройні сили України вже почали їх активно використовувати на фронті.

На одному з відео можна бачити, як такий боєприпас запускають з українського винищувача Су-27. Також повідомлялось, що під AASM адаптували українські МіГ-29 та Су-24.

Вас також можуть зацікавити новини: