Винищувачі МіГ-29 адаптували під бомби AASM Hammer  / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

У мережу виклали фото винищувача МіГ-29 Повітряних Сил ЗСУ із підвішеною керованою авіабомбою AASM Hammer-250 – однією з версій Armement Air-Sol Modulaire (AASM). Про це повідомляє Defense Express.

"Це перше фото МіГ-29 в строю ЗСУ із французькою керованою бомбою, при чому виконане під час польоту літака", – пише видання. 

Окрім нової бомби, винищувач також несе підвішений паливний бак. На основі аналізу фото експерти прийшли до висновку, що для AASM використовують пілони, які дуже схожі на ті, що раніше використовували для американських керованих бомб JDAM-ER. 

Відео дня
Винищувач МіГ-29 з бомбою AASM Hammer  / фото defence-ua.com

На основі цього можна припустити, що адаптація українських МіГ-29 під французькі Armement Air-Sol Modulaire не потребувала значної переробки тримачів. Окрім МіГ-29 під нові бомби адаптували Су-24

Нагадаємо, вперше про застосування Україною AASM стало відомо на початку березня. Тоді їх використали для удару по Авдіївському коксохімічному заводу, який на той момент вже контролювали росіяни. 

AASM Hammer – довідка

Armement Air-Sol Modulaire розробили в надрах французької Safran Electronics & Defense. До складу базової версії боєприпасу входять носовий модуль з системою наведення, хвостовий модуль, який має оперення і ракетний прискорювач, а також звичайна некерована 250-кілограмова бомба.

За даними з відкритих джерел, AASM може вражати цілі на дальності близько 70 км. У цьому сенсі її можна порівняти з російськими УМПК. У той же час експерти вважають, що французька зброя точніша. Штатним носієм Armement Air-Sol Modulaire виступає зокрема винищувач Dassault Rafale.

Вас також можуть зацікавити новини: