Радар повністю підтвердив заявлені характеристики / скріншот з відео

В Україні успішно проведені випробування експортного варіанту мобільного оглядового радіолокатора 90К6Е.

Про це повідомляє прес-служба державного концерну «Укроборонпром»

«Успішно завершилися випробування експортного варіанту мобільного оглядового радіолокатора 90К6Е виробництва КП «НВК «Іскра», - йдеться в повідомленні.

Радар повністю підтвердив заявлені тактико-технічні характеристики з виявлення безпілотних літальних апаратів на різних висотах та максимальній дальності.

Читайте такожУ Генштабі показали, як проходять випробування ракетного комплексу "Нептун" (фоторепортаж)

Об’єктом визначення під час випробувань радара виступив безпілотний авіаційний комплекс Raybird 3, польотами якого керували спеціалісти компанії Skyeton.

За словами директора науково-виробничого комплексу «Іскра» Юрія Пащенка, тепер відкрито дорогу на експорт цієї розробки. «Після проведення заводських випробувань ми успішно завершили цей останній етап випробувань радара 90К6Е щодо здатності визначення малорозмірних цілей з малою ефективною поверхнею розсіювання. Позитивні результати цих випробувань відкривають перед нами беззаперечні перспективи для реалізації 90К6Е на експорт. Ми вже маємо потенційного замовника з однієї з країн Близького Сходу, для якого здатність визначення безпілотних літальних об’єктів є однією із основних вимог. Станція також розглядається в інтересах Міноборони України, однак потребує певних змін під потреби наших військових», - зазначив він.

Читайте такожВ Одеській області тривають льотні випробування ракети "Вільха-М" (фоторепортаж)

Також у випробуваннях взяли участь високомобільна РЛС метрового діапазону радіохвиль МР-1 та контрбатарейний радіолокаційний комплекс 1Л220УК. Випробування цих радарів проводились за погодженою програмою і також дали повне підтвердження заявлених характеристик з визначення БПЛА.

***Казенне підприємство "Науково-виробничий комплекс "Іскра" (Запоріжжя) – лідер з розробки та виробництва наземної радіолокаційної техніки оборонного комплексу України. КП "НВК "Іскра" об’єднує конструкторське бюро та електромашинобудівний завод, на яких створюються та серійно випускається радіолокатори світового рівня.

Як повідомляв УНІАН, Генштаб Збройних сил опублікував відео випробувань української ракетної системи залпового вогню "Вільха-М".