REUTERS

Охоронець кемеровського ТРЦ "Зимова вишня" Сергій Антюшин, який, за версією слідства, не увімкнув пожежну сигналізацію під час пожежі, заперечує свою провину.

Читайте також"Для нього це удар у спину": як на росТБ "співчували" Путіну через пожежу в Кемерові

"Винним себе я, звичайно, не вважаю. Це трагедія, я собі місця не знаходжу. Сигналізація раніше була несправна, я 19 березня писав рапорт про це керівництву ТРЦ, технічний директор був у курсі", - сказав Антюшин журналістам перед засіданням суду про обрання йому запобіжного заходу, передає "Интерфакс".

Відео дня

Він додав, що під час пожежі телефонував до служби 112 і своєму керівникові.

Раніше повідомлялося, що за фактом пожежі затримані і допитані п'ятеро підозрюваних.

У вівторок суд продовжив до 72 годин термін затримання технічного директора ТРЦ "Зимова вишня" Георгія Соболєва, керуючої Надії Судденок, Олександра Нікітіна та Ігоря Полозиненка - співробітника і керівника компанії "Системний інтегратор", що займалася обслуговуванням пожежної сигналізації в ТРЦ.

Нагадаємо, вдень 25 березня в Кемерові загорівся торговельно-розважальний центр «Зимова вишня». За останніми даними, загинули 64 людини, серед загиблих багато дітей. За версією СК РФ, співробітник охорони згорілого торгово-розважального центру при отриманні сигналу про пожежу відключив систему оповіщення, пожежні входи в будівлі були заблоковані.