REUTERS

Всього на Віллі Торлоніа, офіційній римській резиденції італійського диктатора, знаходиться 3 сховища. Перший з них створено у 1940 році неподалік від маєтку. Сховище площею близько 80 кв. м приховано на глибині 4 метри.

Бункер обладнано системою вентиляції, генератором електрики, двома запасними виходами та подвійними дверима - у випадку атаки газом. Тим не менш, місце сховища не подобалося Муссоліні, через що побудували другий бункер, прямо під віллою, повідомляє Новое время з посиланням на La Vanguardia.

Читайте такожУ Лондоні офіціант розбив скляний перехід над Тауерським мостом пивною пляшкою

Відео дня

Сховище спорудили, використавши останні досягнення в області технології та безпеки тієї епохи. Історики вважають, що дуче як правило користувався саме ним. Є ще і третій бункер, будівництво якого так і не завершили.

REUTERS

Під час відвідування бункерів можна також вивчити фотографії та документи, що оповідають про сім'ю дуче. На експозиції показані навіть сторінки з щоденника самого диктатора.

Читайте такожПапа Римський вперше в історії здав в оренду Сикстинську капелу під корпоратив

За словами міської влади, відкрита для туристів пам'ятка слугуватиме нагадуванням про одну з найтрагічніших сторінок італійської історії.