gnknn.ru

Головна військова прокуратура (ГВП) заявила, що встановила і перевірила обставини їх загибелі. Офіційні відповіді двох відомств отримала організація «Солдатські матері Санкт-Петербурга».

У своєму запиті вона просила перевірити інформацію ЗМІ про загибель 29 військовослужбовців, а в разі підтвердження - порушити кримінальні справи. Раніше «Матері» отримали відповідь від Міноборони, яке не стало відкривати обставини загибелі військових, посилаючись на лікарську таємницю, повідомляють Ведомости.

Читайте такожРосійська прокуратура визнала факти загибелі військових за запитом "Солдатських матерів"

Відео дня

Відомства в складному становищі - їм треба заперечувати очевидне, каже голова «Солдатських матерів» Елла Полякова.

За її словами, надії на розслідування немає, оскільки громадяни відмовчуються: пряме звернення про загибель у організації одне - від матері військовослужбовця Антона Туманова.

Прес-секретар «Матерів» Олександр Передрук вважає відповіді відписками: «Ніхто не винен у масовій загибелі солдатів - значить, ніхто не понесе відповідальності».

Перевірки завершилися, але за цим відповідям можна зрозуміти, прийнято рішення про порушення кримінальної справи, каже псковський депутат Лев Шлосберг: «Таку кількість військовослужбовців, загиблих в Росії влітку, при відсутності складу злочину і без порушення кримінальних справ, може бути тільки при веденні бойових дій».