REUTERS

Як передає ТАСС, по всій країні о 07.00 за місцевим часом відкрилися понад 48 тисяч виборчих дільниць. На 475 місць у Палаті представників претендують 1191 людина, що на 300 менше, ніж у 2012 році. При цьому 295 місць визначаться в одномандатних округах, а решта 180 - за пропорційними партійними списками. 

Рішення про розпуск нижньої палати парламенту і проведення дострокових загальних виборів було ухвалено головою Кабінету міністрів Сіндзо Абе 18 листопада.

Читайте такожЯпонія посилила санкції проти Росії

Відео дня

Проведені перед початком виборчої кампанії численні соцопитування свідчать про значну підтримку правлячої Ліберально-демократичної партії (ЛДП) Японії з боку населення. Згідно з даними провідних японських газет, за правлячу партію готові проголосувати від 37 до 41% виборців, а за їх головних конкурентів - Демократичну партію Японії (ДПЯ) - близько 14%.

На сьогодні ЛДП і партія Нові Комейто мають більш як дві третини голосів у нижній палаті, яка відіграє вирішальну роль при обранні глави уряду й ухваленні держбюджету. Прем`єр Абе заявив, що піде у відставку, якщо знову не одержить там стійкої більшості в результаті нинішніх позачергових виборів.