Окупаційний режим в Криму хоче заповнити порожні пляжі сирійцями / Twitter RoksolanaToday&Крым ‏

Це буде найбільш дивне пряме авіасполучення у світі. Але подорожі солдатів і цивільних з Сирії на чорноморський курорт – це саме те, про що говорили делегати від російського окупаційного режиму в Криму під час візиту в Дамаск.

«Ми розуміємо, що обмеження, пов’язані з торгівлею, переказами грошей і туризмом дуже схожі на те, з чим ми маємо справу в Криму», - цитує слова самозваного «прем’єр-міністра» окупованого українського півострова Сергія Аксьонова Washington Post.

Читайте такожЕкс-депутат Держдуми оцінив ймовірність повернення Криму до складу України

Відео дня

Режими і в Сирії, і в Криму під санкціями Заходу. Тож їхні економіки переживають серйозні труднощі.

«Ми повинні перетворити наші мінуси на наші переваги», - продовжував Аксьонов під час своєї дводенної поїздки у сирійську столицю.

Представники з так званої «влади» Криму запропонували встановити авіасполучення між Сімферополем і Дамаском, щоб «і цивільне населення, і ті, хто побували на війні», змогли провести відпустку на узбережжі Чорного моря. Якщо такий авіарейс з’явиться, він буде першим у своєму роді. Видання нагадує, що у Криму є міжнародний аеропорт. Але з дня російської анексії жоден міжнародний рейс сюди не прибував.

Читайте такожWashington Post: Російська окупація Криму більш токсична, ніж здається

Сирійська влада випробувала гостинність окупантів у Криму минулого літа, коли троє дітей президента Башара Асада відпочивали на півострові за гроші Кремля. Це стало яскравою ілюстрацією того, наскільки тісними стали зв’язки сирійського диктатора з Росією за останні три роки, після того як Кремль вирішив втрутитися в сирійську громадянську війну.