Maruv / Фото УНІАН

Україна вирішила не брати участі в цьогорічному пісенному конкурсі Євробачення після того, як процес відбору конкурсанта від країни погруз у політичній напрузі, пов’язаній з агресією Росії.

Поп-співачка MARUV, яка перемогла національному етапі Євробачення оголосила про відмову від участі, пояснивши, що не хоче бути використаною як «політичний інструмент». Ще два гурти, які зайняли друге і третє місце, теж відмовилися представляти Україну на конкурсі. Тож національна телекомпанія оголосила, що не буде цього року брати участь в Євробаченні, яке пройде у травні в Ізраїлі.

Як пише BBC, експерт з Євробачення доктор Пол Джордан назвав ситуацію з відбором в Україні «невеликим безладом». Британський експерт захистив дисертацію по українській участі в міжнародному музичному конкурсі. За його словами, пісня MARUV під назвою Siren Song була серед фаворитів цього року.

Відео дня

Читайте також"Репутаційні втрати були б більшими": екс-голова МЗС прокоментував скандал довкола Нацвідбору

«Навколо інших відібраних пісень майже не було шуму. Тоді як участь України викликає ажіотаж», - пояснив він.

«Пісня була досить провокативною. Гадаю, у неї були хороші шанси показати досить твердий результат», - додав Джордан.

Як повідомляє ізраїльське видання Haaretz, від участі в цьогорічному Євробаченні мало не відмовилася ще одна європейська країна – Франція. Париж розгнівив ізраїльський серіал про терористів «Ісламської держави». За його сюжетом, терористи завербували конкурсанта від Франції, щоб здійснити атаку на очах у мільйонів телеглядачів.

При цьому, у фільмі Францію на Євробаченні представляє співак-гомосексуал алжирського походження. Це має особливо гострий вигляд на тлі того, що Францію цього року дійсно представляє гомосексуальний співак-мусульманин. В Ізраїлі планували показати серіал якраз в тиждень проведення Євробачення. І Париж пригрозив бойкотувати цьогорічний конкурс через це. Але пізніше французький співак запевнив, що його країна буде брати участь у конкурсі.