фото УНИАНЗа підтримку терористів можуть позбавити громадянства ФРН / фото УНІАН

Уряд Німеччини підтримав пропозицію Міністерства внутрішніх справ про те, щоб позбавляти німецького громадянства людей, які були або є учасниками терористичних угруповань за кордоном.

Про це повідомляє DW.

Це стосується повнолітніх німців, які мають подвійне громадянство.

Відео дня

Читайте такожБойовики на окупованому Донбасі почнуть роздавати російські паспорти

Насамперед німецьке МВС намагається зупинити людей із подвійним громадянством від намірів вступати до лав «Ісламської держави», пояснив офіційний представник канцлерки Штеффен Зайберт. Але це може стосуватися й учасників війни на Донбасі на боці бойовиків «ДНР» та «ЛНР».

Прес-секретар МВС Зерен Шмідт не назвав «ДНР» чи «ЛНР» терористичним угрупованням. Проте поняття «терористичне угруповання» у Німеччині включає, зокрема, «воєнізовані збройні формування, які мають на меті, порушуючи міжнародне право, насильно ліквідувати структури іноземної держави та створити натомість нові державні чи квазідержавні структури».

Президент Франції Емманюель Макрон і канцлер Німеччини Анґела Меркель засудили псевдовибори, які відбулися на окупованій частині Донбасу 11 листопада.

Влада Німеччини сумнівається в можливості Європи прийняти 800 бойовиків «Ісламської держави», до чого закликає президент США Дональд Трамп.

Прокуратура Чехії звинувачує у тероризмі двох власних громадян, які воювали на Донбасі на боці бойовиків «ДНР» і «ЛНР».