Чоловіка депортували з Білорусі через несплату адміністративного штрафу / фото dpsu.gov.ua

Українські прикордонники затримали біля кордону з Білоруссю чоловіка, який може бути причетним до батальйону бойовиків “Восток”.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби.

Затриманий розповів прикордонникам, що його депортували з Білорусі через несплату адміністративного штрафу. Однак перевірка показала, що причина депортації в іншому. Чоловік намагався влаштуватись в сусідній країні на роботу і вказав в резюме службу в батальйоні “Восток”.

Читайте такожУ Харкові суд звільнив чоловіка, який планував годувати бойовиків "ДНР"

Відповідно до баз даних сайту "Миротворець", чоловік був заступником командира НЗФ "Восток", очолюваним сумнозвісним Олександром Ходаковським, та співробітником т.зв. "МГБ ДНР" з питань розробки стратегії та тактики ведення бойових дій, формування ідеологічної концепції "ДНР", забезпечення політичної та юридичної безпеки учасників переговорного процесу".

Однак згодом він втік з окупованої частини Донбасу через Росію до Білорусі, де і дав оголошення про пошук роботи в Інтернеті. Правоохоронці сусідньої держави вислали його за межі своєї країни та заборонили в’їзд на 10 років.

Крім того, з’ясувалось, що, навчаючись в Україні, затриманий мав можливість отримати у т.ч. і пристойну освіту за кордоном, а також захистив там дисертацію та отримав ступінь доктора політичних наук. Тривалий час працював за фахом. До Донецька подався у 2014 році.

За цим фактом Держприкордонслужбою направлено інформування до відповідного правоохоронного органу, про наявність в діях особи ознак кримінального правопорушення.

Відео: Державна прикордонна служба України

Раніше УНІАН повідомляв, що прикордонники Чернівецького загону виявили у громадянина Російської Федерації, який прямував до України, два закордонні паспорти, ніж та заборонені георгіївські стрічки.