Ілюстрація REUTERS

Казарми в селі Молькіно Краснодарського краю, де розквартировані російські приватні військові компанії, будувалися під виглядом корпусів піонерського табору, фірмою пов'язаною з бізнесменом Євгеном Пригожиним.

Про це пише Reuters. За периметром військової бази поряд з хутором Молькіно під Краснодаром стоять казарми, де, як кажуть очевидці, розквартировуються російські приватні військові фахівці перед відправкою на війну в Сирію.

Однак за документами ці казарми - три довгих двоповерхових будинки - не мають відношення до російського Міноборони. У рішеннях суду вони позначені як піонерський табір, повідомляє "Українська правда".

Відео дня

Читайте також"Зелені чоловічки" у Венесуелі: США розглядають можливість санкцій проти Росії

За будівництво будинків відповідала приватна компанія Мегалайн, і у відкритих документах не було слідів яких-небудь конкурсних процедур, які згідно із законом необхідні для проектів, що фінансуються з бюджету.

Мегалайн - це фірма, яка пов'язана з російським бізнесменом Євгеном Пригожиним, включеним в чорний список США за свою роботу з російською армією.

Reuters не зміг з'ясувати, яку роль Пригожин зіграв в будівництві цього табору і чи грав її взагалі, а також, як Мегалайн був обраний для будівництва і яке походження грошей, заплачених за зведення казарм.

Але маскування справжнього призначення будівель, побудованих на землі Міноборони, це один із прикладів того, як ретельно Росія оберігає секрети своїх операцій в Сирії.

Казарми поруч з хутором Молькіно в Краснодарському краї були перевалочним пунктом для бійців ПВК, за словами близької до них людини, яка зупинялася в таборі, і родича одного з бійців, який там бував.

Російське Міноборони не відповіло на питання про призначення будівель в Молькіно.

Представник Кремля Дмитро Пєсков, відповідаючи на запит про будівництво табору, сказав: "Ми нічого не знаємо про це. Взагалі не наше питання ".

Мегалайн не відповів на письмові запитання Reuters, а пов'язані з компанією телефонні номери не відповідали.

Компанія "Конкорд менеджмент і консалтинг", основний бізнес Пригожина, назвала питання агентства такими, що "не мають ніякого відношення до дійсності", і сказала, що не планує відповідати на них, оскільки розцінює Reuters "як ангажоване видання, що існує на кошти американських та британських властей для очорнення російської дійсності ".

Як повідомляв УНІАН, Пригожина пов'язують з організацією та фінансуванням так званої "фабрики інтернет-тролів" і "приватної військовоюї компанії Вагнера". Сам бізнесмен заперечує свою причетність до бойовиків. Найманців "Вагнера" фіксували в Україні, Сирії та інших країнах.