Пожежа в соборі Нотр-Дам де Парі / REUTERS

Алгоритми YouTube зв'язали вчорашню пожежу в Соборі Паризької Богоматері з терактом 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку.

Пряма трансляція пожежі велася різними ЗМІ на їхніх каналах в YouTube. Під деякими з них з'являлася довідка про теракт в Нью-Йорку, повідомляє The Verge.

Така довідка з'явилася під трансляціями CBS News, NBC News і France 24.

Відео дня
скріншот The Verge

Ці дві події абсолютно не пов'язані, і немає ніяких ознак того, що пожежа в Нотр-Дам є результатом тероризму або навіть навмисного підпалу. За попередньою версією слідства, пожежа в соборі Нотр-Дам де Парі сталася в результаті нещасного випадку.

скріншот The Verge

Невелика історична довідка щодо подій 11 вересня, є частиною програми YouTube з перевірки фактів, спрямованих на запобігання поширенню на платформі теорій дезінформації і змови. Ці інформаційні підказки показують подробиці з Вікіпедії та інших джерел, таких як Британська енциклопедія. Однак цього разу алгоритм дав збій.

"Ці панелі запускаються алгоритмічно, і наші системи іноді роблять неправильний висновок. Ми відключаємо ці панелі для прямих трансляцій, пов'язаних з пожежею", - сказав представник YouTube.

Як повідомляв УНІАН, пожежа в Соборі Паризької Богоматері спалахнула увечері 15 квітня. В результаті пожежі обвалився його шпиль. Структуру будівлі Нотр-Дам де Парі рятувальники змогли вберегти від повного знищення. Великі християнські реліквії Терновий Вінець і частину Хреста, з якого зняли Ісуса, також вдалося врятувати від вогню.