Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп в оприлюдненій Білим домом заяві розкритикував наступальну операцію Туреччині проти курдів у Сирії.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Читайте такожЄвросоюз закликав Туреччину зупинити розпочату військову операцію в Сирії

Відео дня

"Сьогодні вранці Туреччина, член НАТО, вторглася в Сирію. Сполучені Штати не підтримують цей напад і повідомили Туреччині, що ця операція - погана ідея", - йдеться в заяві.

Як повідомляє The Hill, Рада безпеки ООН у зв'язку з нападом Туреччини скликає засідання. Ініціаторами засідання, яке повинно відбутися 10 жовтня, виступили Велика Британія, Франція, Німеччина, Бельгія і Польща.

Як повідомляв УНІАН, Туреччина розпочала операцію на території Сирії. Мета операції, за словами Ердогана, боротьба з терористичною «Ісламською державою» і курдськими формуваннями в районі південного кордону Туреччини. Операція дозволить забезпечити зону безпеки на кордоні з Сирією, що дозволить сирійським біженцям повернутися додому, додав президент Туреччини.

Наміри Туреччини почати операцію проти курдів - союзників США були розкритиковані у Вашингтоні. Президент Дональд Трамп застеріг Ердогана від початку операції.