Назарбаєв вживав кокаїн та лікувався у приватній клініці / Скріншот

Онук колишнього президента Казахстану 28-річний Айсултан Назарбаєв покараний умовним терміном за напад з електрошокером на поліцейського в Лондоні.

Про це повідомляє російська служба BBC.

Вирок передбачає випробувальний термін, продовження лікування від наркозалежності, громадські роботи й штраф.

Відео дня

Читайте такожМіністр енергетики США піде у відставку на тлі скандалу довкола Трампа через Україну

Назарбаєва молодшого визнали винним у тому, що він, перебуваючи під впливом наркотиків, чинив спротив поліцейським, вдарив та покусав одного з них. На руці офіцера лишився глибокий слід від укусу.

Згідно з судовими документами, у червні 2019 року чоловік влаштував переполох в лондонському готелі: вибігав на балкон і погрожував покінчити з життям. За кілька днів ситуація повторилась, свідки викликали поліцію, оскільки вважали, що він викрикує терористичні гасла.

На записі камер відеоспостереження видно, як поліцейський наказав Назарбаєву лягти на підлогу і не рухатися. Однак онук президента пішов на поліцейського: атакував його електрошокером та вкусив за руку.

За даними слідства, Назарбаєв вживав кокаїн та лікувався у приватній клініці.

Як повідомляв УНІАН, вчора ввечері герцогам Кембриджським не вдалося відлетіти до Ісламбада. Їхній літак потрапив під грозу і пілот дві години кружляв у небі та знову посадив судно в Лахорі.