На розгляд депутатів ПАРЄ резолюцію планують винести у січні 2020 року / фото: Council of Europe

Комітет ПАРЄ проголосував за підготовку резолюції, яка ускладнить запровадження санкцій проти національних делегацій. Українські представники в засіданні участі не брали.

Про це повідомляє DW.

Читайте такожГолова ПАРЄ закликала Туреччину припинити військову операцію в Сирії

Відео дня

Резолюція спрямована на зміну принципу голосування за санкції проти країн-членів Ради Європи – порушників статутних обов’язків. Рішення ухвалили в четвер, 14 листопада, у Берліні.

Таким чином ПАРЄ продовжить працювати над гармонізацією діяльності органів Ради Європи, йдеться у тексті документу. У резолюції може йти мова, зокрема, про зміну принципу голосування щодо введення санкцій проти країн-порушників.

На розгляд депутатів ПАРЄ резолюцію планують винести у січні 2020 року.  

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2014 року ПАРЄ у зв'язку з анексією Криму позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї. У зв'язку з цим Росія не платила внески до Ради Європи з червня 2017 року. Такі дії Росії чимало членів ПАРЄ і політики назвали шантажем.

25 червня 2019 року ПАРЄ ухвалила резолюцію, якою скасувала механізм запровадження санкцій проти делегацій.

26 червня в Асамблеї підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації РФ. На знак протесту проти такого рішення делегації Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та України в ПАРЄ достроково залишили літню сесію. Нова делегація України, яка була сформована у Верховній Раді 9-го скликання, офіційно відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ, що пройшла 30 вересня - 4 жовтня.