REUTERS

На форум з відновлення довіри до новин у Страсбурзі запросили представницю російського пропагандистського телеканалу «Russia Today» Анну Бєлкіну.

Усесвітній форум за Демократію відбудеться 6 листопада за підтримки Ради Європи, написала у Facebook журналістка Ліза Кузьменко.

Читайте такожУгорщина наклала вето на заяву НАТО щодо України

Відео дня

«Це після того, як Міністерство закордонних справ Великої Британії у липні 2019 року заборонило російським новинним організаціям «Russia Today» та «Sputnik» відвідувати Глобальну конференцію про свободу ЗМІ в Лондоні через їхню «активну роль у поширенні дезінформації», – наголосила Кузьменко.

Журналістка стверджує, що практика підбору кремлівських спікерів є небезпечною через, зокрема, поширення ними фейкових новин та щоденну дезінформацію задля маніпуляції громадською думкою на Заході.

«Написали листа до Постійного представництва України в Раді Європи, Генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич, Комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, міжнародних медійних організацій - партнерів Платформи Ради Європи з захисту журналістики та безпеки журналістів», – повідомила Кузьменко.

Як повідомляв УНІАН, рейтингові російські телеведучі та медійні топ-менеджери отримують шалені гроші за «правильне» формування громадської думки в Росії. Їх статок нараховує мільйони доларів.

Так, за інформацією «Фонду боротьби з корупцією» російського опозиціонера Олексія Навального, ведучий федерального телеканалу «Росія» Володимир Соловйов володіє двома елітними особняками в Італії, трьома квартирами в елітному будинку в Москві вартістю близько $ 3,8 млн, а також будинком в Підмосков'ї за $ 6 млн.

Інший одіозний пропагандист, Дмитро Кисельов, володіє в окупованій Коктебелі віллою на березі моря оціночною вартістю у $ 3 млн. Також у пропагандиста, якого американський журнал The New Yorker називає "майстром театрального сарказму та апокаліптичної риторики", є елітна квартира в Москві, яку він у 2014 році купив за $ 4,5 млн.