Рауль Хаджимба / фото: presidentofabkhazia.org

Так званий «президент» окупованої Абхазії Рауль Хаджимба заявив, що не збирається йти у відставку всупереч вимозі "парламенту".

Про це повідомляє "Інтерфакс".

«Я залишаюся на своїй посаді і виконую дані мені Конституцією обов'язки», - заявив Хаджимба.

Відео дня

Він також закликав лідерів опозиції провести переговори.

«Прийняте парламентом звернення, незважаючи на зазначену мету - уникнути подальшої дестабілізації, може тільки ускладнити суспільно-політичну ситуацію та призвести до незворотних наслідків для країни», - заявив «президент».

Читайте такожВ Абхазії протестувальники пішли на штурм фейкової адміністрації президента (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, Кандидат в президенти Абхазії Алхас Квіцінія оскаржив підсумки виборів, але Верховний суд Абхазії відмовився задовольнити його позов. Квіцінія подав апеляцію. 18 грудня 2019 року він зажадав відводу судді Верховного суду Абхазії, бо у того закінчився термін повноважень, але суд визнав клопотання необґрунтованим.

У другому турі виборів президента Абхазії за Рауля Хаджимбу проголосували 47,39% виборців, за його опонента Алхаса Квіцінію - 46,17%. Дев'ять партій і громадських організацій зажадали визнати вибори не відбулися, наполягаючи, що Хаджимба повинен був набрати не просту, а абсолютну більшість голосів.

Нагадаємо, 25 серпня повідомлялося, що в окупованому Росією грузинському регіоні Абхазія обирали так званого президента. На його пост претендували дев'ять кандидатів, зокрема й чинний лідер самопроголошеної республіки Рауль Хаджімба.