REUTERS

Як повідомили УНІАН у департаменті інформації і преси МЗС РФ, сьогодні до МЗС Росії був викликаний посол Королівства Бельгія в РФ Ван Меувен, якому заявлено рішучий протест у зв'язку з арештом рахунків Посольства РФ у Бельгії, постійних представництв РФ при Євросоюзі і НАТО в Брюсселі, а також низки інших російських організацій у Бельгії.

Читайте такожУ Росії не виключають розширення списку країн, які заарештували її майно по справі ЮКОС

Відзначається, що послу Бельгії було сказано, що російська сторона розглядає такі дії компетентних органів Королівства Бельгія як відверто недружній акт, грубе порушення загальновизнаних норм міжнародного права й вимагає у зв'язку з цим від бельгійської сторони вжиття негайних заходів щодо відновлення порушених у Бельгії суверенних прав РФ і забезпечення нормального функціонування російських установ та юридичних осіб.

Відео дня

"В іншому разі російська сторона буде змушена розглянути питання про вжиття адекватних заходів стосовно наявного в Російській Федерації майна Королівства Бельгія, зокрема й майна Посольства Бельгії в Москві, а також її юридичних осіб", - йдеться в повідомленні.

Посол Бельгії запевнив, що негайно поінформує владу своєї країни про заявлений російською стороною протест, йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Як повідомляв УНІАН, колишні акціонери ЮКОСа добилися арешту активів Росії в Бельгії і Франції.

У липні 2014 року Європейський суд з прав людини зобов'язав РФ виплатити колишнім акціонерам ЮКОСа 1,86 млрд євро. Того ж місяця Третейський суд в Гаазі вимагає від РФ виплатити екс-акціонерам ЮКОСа більш як 50 млрд доларів. Росія вважає обидва рішення незаконним й оскаржує їх.