Наразі підрозділи відпрацьовують бойове злагодження / ТСН

У розпорядженні ТСН опинились унікальні фотографії військового полігону "Кузьмінський" у Ростовській області Росії.

Як повідомляється у сюжеті, на території полігону наразі розміщується кілька десятків новітніх російських танків Т-90 і стільки ж зібраних у Харкові Т-72.

Також вдалось зафіксувати системи залпового вогню "Торнадо", самохідні артилерійські установки "Гвоздика", багато іншої військової техніки, кілька сотень особового складу і десятки транспортних автомобілів. По периметру навколо полігону розставлені озброєні військові, тому ближче, ніж на два кілометри, підійти поки нікому не вдавалось.

Відео дня

Читайте також"Один стрибок до Москви, і периметр прорвано": аналітик про страх військових РФ перед "відходом" України на Захід

"Ми бачили танковий підрозділ. Присутній там і артилерійський підрозділ складається з САУ, реактивних систем залпового вогню. Я так розумію, вони знаходяться в режимі бойового злагодження. Відпрацьовують якісь оборонні або наступальні дії", - розповів військовий експерт Костянтин Машовець.

При цьому генерал зовнішньої розвідки України Микола Маломуж уточнює інформацію даними розвідки. Він розповідає, що ще раніше на базі були зенітно-ракетні комплекси. Не виключено, що могли бути установки, якими й збили малайзійський авіалайнер у липні минулого року.

За словами Маломужа, про присутність баз навколо українського кордону знають не лише в Києві, а й союзники України. Поряд із Україною нараховується 28 баз, а на окупованих землях їх ще більше. Полігон можна розгледіти на знімках Google Maps.

Читайте такожСпікер Держдуми РФ вихваляється, як Росія готова перемогти Україну за 3-5 днів

Своєю чергою, "Яндекс-карти" замість нього показує велику пляму, але кілька об'єктів таки не замазали.

"Яндекс" – ресурс, який є російським. Відповідно, підконтрольний уряду Росії. Дані розташування цієї військової бази були приховані. І приховані неякісно. Робиться це все просто, тому що карти - це просто зображення різної якості. Будь-які картинки можна замінити. Цей військовий об'єкт розташований лише в ста кілометрах від кордону з Україною і з'явився тут взимку 2014 року, за кілька місяців до початку військових дій на Донбасі і анексії Криму", - повідомив генерал зовнішньої розвідки.

Маломуж додає, що Російська Федерація не мала особливо потужних військових полігонів у межах кордону з Україною, адже концепція РФ не була націлена на проведення військових операцій, тим більше масштабних. Проте у квітні цього року Росія була вимушена визнати наявність полігону поблизу Ростова-на-Дону після того, як на території вибухнула самохідна артилерійська установка з повним боєкомплектом на борту. Остаточна кількість загиблих ще й досі невідома. 

Так званих випускників полігону "Кузьмінський" добре знають українські воєнні в секторі "М". Боєць полку "Азов" з позивними "Маестро" повідомив, що їхня особливість полягає в тому, що росіяни володіють методами примусу людини підписати контракт для відправки в зону бойових дій. У соціальних мережах можна знайти із десяток військовиків, які наразі перебувають на "Кузьмінському".

Читайте такожАмериканський експерт пояснив, чому падають російські військові літаки

Попри заборони ФСБ росіяни активно викладають свої світлини. Від імені гарної дівчини вдалось зав'язати бесіду із мешканцем Улан-Уде Ісламом Саідовим. Переписка тривала тиждень. Чоловік багато розповідав про Донбас і захист мирних жителів. Він зізнався, що є контрактником. На його переконання, Росія непереможна, тому похід на Україну лише справа часу.

"Тому що ми ще не зайшли в Україну. Але я думаю, якщо буде все так й надалі продовжуватися, ми в стороні не залишимось", - заявив російський контрактник. Про плани росіян українські військові знають і кажуть, що ворог не пройде.