/ neftegaz.ru

Самого Філата не було в суді, його інтереси представляв адвокат Ігор Попа, передає newsmaker.md.

Як заявила прокурор Адріана Бецишор, суддя погодився з проханням звинувачення застосувати попередній арешт терміном на 30 днів, так як було надано достатньо підстав для застосування цього заходу.

Нагадаємо, Володимир Філат був затриманий співробітниками НЦБК у четвер, 15 жовтня, після засідання парламенту, в ході якого генпрокурор Корнеліу Гурін виступив із обвинуваченнями на його адресу. Гурін звинуватив Філата в причетності до «крадіжки мільярда» і звернувся до парламенту з вимогою зняти з лідера ЛДПМ депутатський імунітет. 79 депутатів проголосували за зняття імунітету з лідера ЛДПМ.

Відео дня

Читайте такожМолдова вимагає від Росії вивести війська з Придністров'я

Термін попереднього арешту Володимира Філата закінчувався сьогодні. Якщо б суд не виніс рішення, екс-прем'єр був би відпущений на свободу.

Під час засідання перед будівлею суду пройшли два мітинги: люди виступали як на захист Володимира Філата, так і з гаслами «Поверніть мільярд!», «Хочемо справедливості!» і «Філата в тюрму!». У якийсь момент бійцям спецназу довелося розділити дві групи мітингувальників.

Читайте такожМер Кишинева звинуватив російські спецслужби в організації акцій протесту в Молдові

Раніше УНІАН повідомляв, що в столиці Молдови тисячі людей вийшли на акцію протесту. Протести в Кишиневі організовані двома опозиційними політформуваннями - Партією соціалістів депутата парламенту Ігоря Додона і Нашою партією мера другого за величиною міста Молдови Бєльці Ренато Вусатого.