Представники західних країн продовжили обговорення проекту резолюції / Фото: Patrick Gruban

Представники Росії покинули зустріч постпредів країн постійної "п'ятірки" РБ ООН, на якій обговорюється британський проект резолюції, що передбачає можливість застосування сили проти Дамаска.

На тему: МЗС Сирії: хімзброя скоро буде використана проти людей в Європі

Про це повідомило РІА Новости інформоване дипломатичне джерело в штаб-квартирі ООН.

Відео дня

За його словами, представники західних країн продовжили обговорення проекту резолюції. Співрозмовник агентства зазначив, що поки немає інформації про те, чи може сьогодні відбутися засідання РБ ООН у повному складі з цієї теми.

Раніше британський прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що Великобританія підготувала проект резолюції, що засуджує використання хімзброї владою Сирії і дає санкції на "прийняття необхідних заходів для захисту цивільного населення".

Чергове загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня, коли ряд ЗМІ повідомили про масштабне застосування військами уряду хімічної зброї в околицях Дамаска. Коаліція національної опозиції Сирії стверджує, що кількість жертв становить близько 1,3 тисячі осіб. Після цього на Заході відкрито заговорили про можливе втручання в сирійський конфлікт. У понеділок глава МЗС Великобританії Вільям Хейг заявив про можливість іноземного втручання без одностайної підтримки всіх членів РБ ООН.