Кілька тисяч релігійних активістів-індуїстів в Індії виступили проти планів уряду створити морський канал вздовж південно-східного узбережжя Індії, який порушить цілісність міфічного "мосту Рами". Напередодні в Делі пройшли масові маніфестації індусів проти проекту, що оцінюється в 550 млн. дол. Активісти загрожують прем`єр-міністрові Манмохану Сингху, що організовують загальнонаціональні акції протесту, якщо уряд погодиться продовжити проектні роботи, передає РосБізнесКонсалтинг з посиланням на Associated Press.

Уряд Індії має намір прокласти морський канал через ланцюг острівців, скель і рифів, що сполучає південно-східне узбережжя Індії та північно-західний берег Шрі-Ланки, яка ускладнює прохід суден. За планами уряду, поява каналу дасть змогу індійським судам заощадити 740 км шляху, або 30 годин, на маршрутах між східним і західним узбережжям Індії.

Релігійні активісти проти спорудження каналу між Індією та Шрі Ланкою

Відео дня

Релігійні активісти проти спорудження каналу між Індією та Шрі Ланкою

Релігійні організації Індії за підтримки ряду опозиційних партій стверджують, що проект ображає релігійні почуття послідовників індуїзму, яких у країні близько 920 млн. (84% населення). Індуси вірять, що 167-кілометрове морське пасмо було споруджене богом Рамою за допомогою царя мавп Ханумана для переправи на Шрі-Ланку, де демон Равана утримував викрадену кохану Рами - Сіту.