В Азербайджані під обстрілом опинилося місто Барда / скріншот з відео

Азербайджанське місто Барда було обстріляне касетними снарядами, загинула 21 людина, ще десятки отримали поранення.

Читайте такожFinancial Times: Війна в Нагірному Карабасі наближається до точки неповернення

Про це повідомляє Day.Az з посиланням на Генпрокуратуру Азербайджану. Стверджується, що обстріл припав на людні райони міста. Цивільній інфраструктурі завдано величезної шкоди.

Завідувач відділу з питань зовнішньої політики Адміністрації Президента Азербайджанської Республіки Хікмет Гаджиєв заявив, що обстріл вівся з РСЗВ «Смерч»

"Всі вони [загиблі] невинні цивільні особи. Проти цивільного населення були використані касетні ракети "Смерч". Ми запрошуємо організації Human Rights Watch і Amnesty International в нашу країну для проведення оцінки цих злочинів Вірменії на місці", - підкреслив Гаджієв. 

Водночас як повідомляє "АМИ Новости-Армения", вірменська сторона обстріл заперечує.

"Заява Міноборони Азербайджану про те, що ЗС Вірменії нібито вдарили по місту Барда зі "Смерчу" безпідставна і брехлива", - написала в Facebook прес-секретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян.

Тим часом в невизнаному Арцасі заявили, що ЗС Азербайджану б'ють з «Смерчу» по Степанакерту.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях. 
  • За даними влади Азербайджану, в ході успішного наступу взято під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечували.
  • Обидві сторони заявляють, що завдали противнику страшних втрат, які налічують сотні вбитих і десятки знищених одиниць бойової техніки. Всі спроби досягти припинення вогню зазнають невдачі.