Путін і Лукашенко поспілкувалися телефоном / фото REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко найближчим часом відвідає Москву.

Про це повідомляється на сайті глави білоруської держави за підсумками телефонної розмови Лукашенка з російським колегою Володимиром Путіним, яка відбулася 30 серпня.

Читайте також"Сашо, тебе звільнено!": у Мінську на марші почалися затримання (фоторепортаж, відео)

Відео дня

«Глави держав домовилися про особисту зустріч найближчим часом. Вона, зокрема, відбудеться під час візиту Олександра Лукашенка в Москву», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Лукашенко і Путін обговорили «найбільш актуальні на сьогодні питання, в тому числі двостороннього співробітництва, а також ситуацію всередині Білорусі». Окремо лідери країн поговорили про обстановку і довкола Білорусі, додали в прес-службі.

Протести у Білорусі: хроніка подій

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, а його основний опонент Тихановська - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодні з підсумками виборів, вийшли на акції протесту. У перші дні учасників акцій жорстоко розганяв міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох із них під час затримання та в СІЗО сильно били. 14 серпня затриманих почали відпускати.
  • Європейський Союз не визнає результатів виборів президента Білорусі.
  • 16 серпня у Мінську відбувся наймасштабніший в історії Білорусі Марш за свободу. На вулиці вийшли сотні тисяч людей.
  • На сьогодні, 30 серпня, день 66-річчя Олександра Лукашенка, в Білорусі заплановані масштабні мітинги.