Володимир Путін "почав шаленіти від власних можливостей", коли отримав необмежену владу, поділився думкою експерт / колаж з фото flickr.com/bwjones та скріншоту

Російський диктатор Володимир Путін самотужки не будував свою кар'єру, тому на нього дуже сильно вплинуло здобуття необмеженої влади.

Ватажок росіян не домігся посади президента природним шляхом, і він "почав шаленіти від власних можливостей", розповів експерт з невербальної комунікації, політичний психолог Валентин Кім "Телеграфу". "Це стало дуже серйозним поштовхом для внутрішніх змін Путіна, адже такий удар мало хто може витримати", - сказав експерт.

За словами співбесідника, знаковими у політичній кар'єрі Путіна були ще кілька моментів. "Це відмова Заходу у виділенні Росії геополітичного впливу, реакцією на що стала мюнхенська промова Путіна 2007 року. Тоді він дуже різко переорієнтувався, переглянув свою роль в історії РФ і світу загалом, і фактично оголосив Заходу війну", - зазначив психолог.

Відео дня

На його думку, також параноїдальні настрої диктатора загострилися під час пандемії коронавірусу COVID-19. "Усі ми пам'ятаємо… до якого абсурду доходило оточення, щоб не наражати його на ризик. До речі, карантин перед зустріччю з главою Кремля практикують і досі, а альтернативою все ще може виступати той самий нескінченний стіл, що розділяє диктатора і його гостя", - додав Кім.

У центрі уваги Росія - новини, які варто прочитати

У квітні минулого року Ростислав Мурзагулов - російський активіст і журналіст, політтехнолог, який раніше працював на Кремль, говорив, що Володимир Путін довгий час нічого не вживав та не пив. На його думку, диктатор отримував задоволення від всевладдя.

Раніше російський соціолог Ігор Ейдман попереджав, що ватажок РФ "поїхав", і йому наплювати на думку міжнародних організацій та лідерів західних держав, а росіян просто нікому захистити від репресій.

Вас також можуть зацікавити новини: