Лукашенко і білоруський дрон "Миротворець" / фото "Пул першого"

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко відвідав військовий полігон Обуз-Лісновський у Брестській області. Тут співробітники "Держкомвійськпрому" РБ показали самопроголошеному лідеру безпілотні літальні апарати, які виробляються в Білорусі, і інші "перспективні розробки".

Білоруські розробки / фото "БЕЛТА"

Інформацією про візит поділилося видання "БЕЛТА" і Telegram-канал Лукашенка "Пул першого".

Узурпатор оглянув дрон "Миротворець" та інше обладнання. У зверненні до одного зі співробітників "Держкомвійськпрому" диктатор заявив: "Ти ж не просто показуєш в єдиному екземплярі зразок. Будь-який зразок зараз на фронт — і він воює? Не дай бог, мені повідомлять, що ти тут показухою займався, — це біда".

Відео дня
Білоруські розробки / фото "Пул першого"

За словами Лукашенка, дрони постачатимуть тим країнам, які погодяться їх придбати. Однак присутність білоруських безпілотників в Україні самопроголошений лідер РБ назвав "небажаною".

Білоруські розробки / фото "Пул першого"

"Хто купує, тому і будемо продавати. Небажано, звичайно, щоб наші зразки воювали в Україні: все-таки свої люди", — додав Лукашенко.

Білоруські розробки / фото "БЕЛТА"
Білоруські розробки / фото "Пул першого"

Використання БПЛА на війні в Україні: останні новини

  • Рашисти продовжують застосовувати іранські дрони-камікадзе "Шахед-136" для ударів по населених пунктах в Україні. Зокрема, ці безпілотники били по енергетичній інфраструктурі нашої країни, через що в багатьох областях спостерігаються проблеми з електрикою.
  • ЗСУ знищують переважну більшість БПЛА окупантів. За минулі два тижні цей показник досяг 85%. Однак деякі дрони прориваються через велику кількість запусків.
  • Колишній командувач сухопутними військами США в Європі, генерал-лейтенант Марк Хертлінг вважає, що застосування іранських дронів-камікадзе вказує на нестачу обладнання в російській армії.
  • Українські захисники теж використовують різноманітні безпілотники для ураження рашистів. Наприклад, в рамках проекту "Армія дронов" було закуплено 500 БПЛА для ЗСУ.

Вас также могут заинтересовать новости: