Сергій Ауслендер пояснив, чи є інтерес Росії в подіях у Ізраїлі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Напад ХАМАС на Ізраїль, безсумнівно, вигідний Росії, оскільки ця ситуація може відвернути увагу Заходу від війни в Україні та переключити її на події на Близькому Сході. Таку думку висловив ізраїльський журналіст Сергій Ауслендер.

"У мене немає інформації, чи стоїть Росія за цим нападом ХАМАСу на Ізраїль, але те, що це їй вигідно – без сумніву. Бо саме такого роду заворуха на Близькому Сході, а зараз є потенціал, що це переросте у ще більшу ескалацію, для РФ це безумовно вигідно. Тобто відвернути увагу Заходу від України та переключити його на Близький Схід, на Ізраїль", – сказав він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Ауслендер також додав, що не можна списувати з рахунків Іран. Він зазначив, що в Ізраїлі точилися розмови про дату підписання мирного договору із Саудівською Аравією, і це було би "фантастичним проривом". 

Відео дня

За його словами, у цій ситуації не можна списувати з рахунків фактор Ірану.

"А Ірану це дуже невигідно. Крім того, Іран та Росію зараз вже не можна розглядати окремо один від одного", – резюмував ізраїльський журналіст.

Напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль: основне

Вранці 7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС напали на Ізраїль. З Сектору Гази по країні випустили тисячі ракет, у багатьох містах лунали вибухи, є руйнування. Також було завдано удару по ТЕЦ. 

У відповідь на дії бойовиків Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) завдала удару по обʼєктах ХАМАС у Секторі Гази. 

Станом на вечір повідомлялося, що внаслідок кривавої атаки в Ізраїлі загинули понад 200 людей. Кількість поранених стрімко зростає, за даними ізраїльських ЗМІ це число перевалило за 1400 осіб.

У вечірньому зведенні президент Володимир Зеленський повідомив, що у Ізраїлі могла загинути громадянка України. Зараз ця інформація перевіряється. 

Вас також можуть зацікавити новини: